Get Adobe Flash player

 

Hír - A SEGA EUROPE TELJESEN ÚJRAHASZNOSÍTHATÓRA CSERÉLI PC-S JÁTÉKAINAK CSOMAGOLÁSÁT

A SEGA® Europe ma bejelentette, hogy minden fizikai PC-s termékének csomagolását teljesen újrahasznosíthatóra fogja cserélni, kezdve a Creative AssemblyTM nagysikerű alkotásának 2020. február 6-án megjelenő kibővített Total War: ROME II - Enemy at the Gates Edition kiadásával. Ez a kiadás a Total War: ROME II - Emperor Edition tartalmai mellett magában foglalja a Hannibal at the Gates és az Empire Divided kiegészítőket is. A kezdeményezés a SEGA Europe és a Sports InteractiveTM tavaly novemberi sikeres együttműködésének folytatása, melynek részeként 100%-ig újrahasznosítható csomagolásban jelent meg a Football Manager 2020TM.

 

A PC-s csomagolások egy jóval fenntarthatóbb és környezetbarátabb modellre cserélése a Sports Interactive és a SEGA Europe azon törekvéséből ered, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat, alternatívákat nyújtva a műanyag csomagolások helyett, így csökkentve a lerakókra kerülő hulladék okozta szennyezés mértékét. Az új csomagolásnak persze emellett meg kell őriznie prémium érzetét és előnyös polcmegjelenését, valamint a műanyag dobozok nyújtotta biztonságot. Natalie Cooke (SEGA Europe, Head of Operations), Tim Breach (SEGA Europe, Senior Product Manager) és Miles Jacobson (Sports Interactive, Studio Director), valamint a globális forgalmazói és viszonteladói csatornák bevonásával készített széleskörű tesztek, minták és visszajelzések után végül valósággá vált a Football Manager 2020 100%-ig újrahasznosítható csomagolása, utat törve a SEGA Europe minden további fizikai PC-s termékének.

 

A csomagolás 100%-osan újrahasznosított és újrahasznosítható kartonból készült, mely mellett a kézikönyv is 100%-osan újrahasznosított és újrahasznosítható. Minden nyomtatáshoz vizet és növényi festéket használtak a lemez kivételével, ami ugyancsak újrahasznosítható az erre specializálódott telephelyeken. Mindez 100%-osan újrahasznosított, kis sűrűségű polietilén fóliába (LDPE) van csomagolva. Ugyan ez az eljárás némi plusz költséggel is jár a SEGA Europe számára, de ezt ellensúlyozza az olcsóbb terjesztés - a könnyebb csomagolás kevesebb benzinköltséget jelent, a teljesen újrahasznosítható csomagolásnak köszönhetően pedig a megsemmisítés ára is kedvezőbb. Miles Jacobson tavaly szeptemberi kijelentését idézve a Football Manager 2020 kapcsán „ez olyan ár, amit megér megfizetni, hogy biztosítsuk bolygónk jövőjét".

 

„Ez a kezdeményezés kihangsúlyozza a SEGA Europe elkötelezettségét a műanyag hulladék csökkentésére és a környezetbarát üzleti megoldások alkalmazására" mondta Gary Dale, President/COO, SEGA Europe. „Becsléseink szerint a Football Manager 2020 esetében ezzel az egy címmel is akár 20 tonnányi műanyag csomagolást takaríthattunk meg, ennek kiterjesztése teljes PC-s portfóliónkra pedig exponenciálisan megnöveli ennek mértékét. Ezúton szeretnénk megismételni Miles tavaly szeptemberi kérését a szórakoztatóipar felé, hogy a képviselői hasonló csomagolási megoldásokat keressenek a filmek, játékok és zenék esetében, hogy kollektívan csökkenthessük a műanyag csomagolások és kapcsolódó hulladékok mértékét az évek során."

 

További részletekért a teljesen újrahasznosítható csomagolás elkészítése során használt anyagokról és gyártókról, olvasd el Miles Jacobson nyílt levelét az alábbi oldalon: https://www.footballmanager.com/news/open-letter-miles-jacobson

 

A Total War: ROME II - Enemy at the Gates Edition 2020. február 6-án jelenik meg PC-re.2020.01.30
 


vissza
 
 
 
 

Előkészületben

összes
 
 
 

Friss megjelenéseink

összes