Get Adobe Flash player

A Total War Saga: Thrones of Britannia (PC)

 

Légy részese a Brit-szigetek feletti uralomért folytatott történelmi ütközeteknek a valaha volt legrészletesebb Total War térképen!

 
 
Platform PC
Típus Stratégia
Nyelv lang
Megjelenés 2018.05.03
Kiadó SEGA
 
 

Rendszerkövetelmények:

Hamarosan...

878-ban Nagy Alfréd angol király az edingtoni csatában hősiesen visszaverte a megszálló vikingeket. A meggyengült - de semmiképpen sem megtört - norvég hadurak letelepedtek Britannia-szerte. 80 éve óta először, a vidéken honoló béke törékennyé vált.

 

Anglia, Wales, Skócia, és Írország királyai érzik a változás szelének közeledtét és a benne rejlő lehetőséget. Szövetségek köttetnek és háborúk törnek ki, melyek fordulatairól legendákat fognak zengeni egy történetben, ami a történelem legnagyobb nemzeteinek felemelkedését meséli el.

 

Királyok fognak felemelkedni, de csupán egyikük uralkodhat.


A Thrones of Britannia egy önálló Total War játék, melyben újraírhatod a történelem egy kritikus pillanatát, ami meghatározza a modern Britannia jövőjét. Tíz játszható frakcióval fel kell építened és megvédened egy birodalmat az angolszászok, gael klánok, walesi törzsek és viking telepesek dicsőségére. Köss szövetségeket, gondoskodj virágzó településekről, toborozz sereget és indítsd hadjáratokat a valaha volt legrészletesebb Total War térképen.

 

Válassz stratégiát


A kampány számos különböző utat kínál a győzelemhez: katonai erővel terjeszd ki agresszívan határaidat, szerezz hírnevet építményeiddel, haladó technológiáddal és befolyásoddal, vagy teljesíts egy sor különleges, a választott frakció történelmén alapuló küldetést. Ha mindet teljesítetted, készülj fel egy hatalmas kihívásra és az utolsó, végső győzelmi feltételre.

 

Fedezd fel és hódítsd meg a Brit-szigeteket

 

Skócia havas hegycsúcsaitól egészen Kent gyümölcsösökkel és rétekkel teli vidékeiig, oszlasd el a háború ködét és fedd fel az angolszász Britannia határait. A különböző városok és vidéki falvak számos eltérő harci környezetet biztosítanak. Kísérletezz stratégiai lehetőségeiddel a kisebb elfoglalható településeken. Vágd el ellenfeleid kereskedelmi útvonalait és csalogasd ki őket jól védhető helyzetükről.

 

Viking hadurak és angolszász királyok


Minden frakciónak egyedi események sorával és sokrétű dilemmákkal kell szembenéznie, melyek gyakran valós történelmi eseményeken, valamint a kor jellegzetes problémáin alapulnak. Minden frakció más játékélményt nyújt, indulj akár felfedezőútra a vikingekkel, vagy épp gondoskodj az angolszász parasztgazdaságról. Biztosíts egyedi szerepkört királyodnak és nemeseidnek, alakítsd befolyásukat a fejlődésükkel kapcsolatos jelentős választásokkal, majd döntsd el miként alakuljon történetük.

 

Klasszikus Total War játékmenet újragondolva

 

A Total War alapvető mechanikájának számos frissítésével - provinciák, politika, technológiák, toborzás, dilemmák és sok más - még magával ragadóbb játékélményt nyújt.

 

Játszható frakciók, kultúrák és királyok:


A Thrones of Britannia az alábbi öt kultúra tíz játszható frakcióját tartalmazza.

 

Angolszász Királyságok

 

Mikor a rómaiak uralma Angliában véget ért, a germán törzsek királyságai a ma Northhumbia, Mercia, Wessek, Essex, Sussex, Kelet-Anglia és Kent néven ismert országokba tömörültek. Ezen régiók lakóit átfogóan angolszászoknak nevezték - ez a megnevezés a 8. században vált elterjedté, hogy megkülönböztessék vele az angolszászokat és óangolokat.

 

Az angolszászok nagyjából a római birodalom 5. századi bukásától a normanok 11. századi megszállásáig - a kora középkorig - léteztek. A Thrones of Britannia 878-tól mutatja be a Brit-szigetek eseményeit, mikor az angolszászok aranykorukat élték.

 

Kulturális Jellegzetesség: Fryd


Az angolszász időkben a Fryd egyfajta hadsereg volt, ami önfegyverzett és szabad polgárokból állt, akiket a földjük védelmére hívtak, ha a szükség úgy kívánta. Nagy Alfréd reformjainak egyike volt a rendszer hivatalosabbá tétele, férfiakat és felszerelést biztosítva a gazdag földesuraknak.

 

A Fryd-rendszer megfelelő ábrázolásaként a Thrones of Britannia angol királyságai az általuk birtokolt létesítmények számához mérten további egységeket toborozhatnak, ezen egységek túlzott használata azonban hátrányokkal is jár - ha túl sok van belőlük a játéktéren, a lakosság fellázad a nagy mértékű besorozás miatt és megnövekedik a közrenddel kapcsolatos problémák száma.

 

A Nagy Alfréd vezette Wessex frakció

Wessex volt Nagy Alfréd uralkodásának helye. A 871-es viking megszállást követően Alfréd visszavonulni kényszerült Somersetbe, de az edingtoni csatában aratott bámulatos győzelmét követően végül diadalmasan tért vissza. Későbbi uralkodása során számos reformot és az országot egyesítő rendeletet hozott.

 

Wessex Jellegzetesség: Witan


A Witan a kormányzók ülése, ahol megtárgyalják Wessex jövőbeli kilátásait. Az ülések során felmerülő javaslatok időszakosan megjelennek a játékos előtt, mint indítványok sora. Minden lehetőség pozitív és negatív kampány hatásokat hordoz magában és a frakció Fryd egységeinek használatát is érinti.

 

A II. Ceowulf vezette Mercia frakció

 

Mercia királyai a főváros, Tamworth falai közül uralkodtak a ma Közép-Anglia néven ismert terület felett. Aranykorában Mercia birodalma északtól délig Northumbriától egészen Kenten, Sussexen és Wessexen át terjedt. 877-ben a Nagy Pogánysereg lerombolta a királyság keleti részét és megalapította Danelawot.

 

Frakció Jellegzetesség: Hoards


Mikor elég arany összegyűlik a kincstárban, a Mercia játékos megoszthatja vagyona egy részét. Ezt az összeget elköltheti egy sereg fenntartási költségeinek csökkentésére és utánpótlásának növelésére, odaadhatja a nemeseknek a hűségük megerősítésére és a piaci bevétel megnövelésére, szétoszthatja az emberek között a közrend és a farmok bevételének növelésére, vagy megtarthatja magának, ami azonban sereg fenntartási és közrendi büntetéseket vonhat maga után.